Nakon mjeseci pripremanja i podešavanja detalja (kako to obično kod mene biva) danas sam napokon spreman da ponudim uslugu financijskog coachinga! Budući da mnogi ne znaju o čemu se radi, ukratko ću objasniti što je to financijski coaching, za koga je to dobar izbor, a za koga nije te zašto biste mi uopće dali svoje povjerenje.

Što je uopće financijski coaching?

Financijski coaching je individualna edukacija u području osobnih financija i investiranja. Možda je još bitnije napomenut da financijski coaching nije profesionalni financijski savjet. Ovo je još detaljnije objašnjeno u sporazumu kojeg potpisujemo prije početka coachinga, a koji između ostaloga i štiti vaše osobne i financijske podatke.

Svrha financijskog coachinga je da vam dam potrebne informacije, neutralnu perspektivu i analizu koje će vam pomoći da sami upravljate svojim financijama. Mišljenja sam da bi se svatko trebao brinuti o svojim financijama. Iako danas informacija ima u izobilju, baš je to često ograničavajući faktor mnogima. Jednostavno, od cijele šume informacija teško je ponekad vidjeti stabla.

Baš tu uskače financijski coaching, kao most između prikupljanja osnovne količine tehničkog znanja te njihovoj praktičnoj primjeni u stvarnom svijetu. Cilj mu je ukloniti barijere koje stoje između vas i vaše bolje (ne samo financijske) budućnosti.

Podijelio sam uslugu na dva proizvoda koja možete pronaći u mojoj trgovini. Konkretno, radi se o kompletnom financijskom coachingu ili coachingu od 30 minuta. Da biste odlučili koja je opcija prava za vas, pogledajte što uključuje koji proizvod:

financijski coaching

Dakle, kompletan financijski coaching uključuje puno više toga, više je personaliziran i slijedom toga više primjenjiv na vašu konkretnu situaciju. Sve navedene cijene u trgovini uključuju PDV. 

Također, od sad pa nadalje i ubuduće vrijedi garancija 100% zadovoljstva coachingom. Naime, ako niste zadovoljni pruženom uslugom dobit ćete potpuni povrat sredstava, bez dodatnih pitanja (do 30 dana od dana prvog sastanka). Ovo će meni biti poticaj da svaki put budem na najvišoj mogućoj razini, a Vama će dati sigurnost da ćete od coachinga dobiti veću vrijednost od one koju ste platili.

Za koga je (i nije) financijski coaching?

Kao i svaka druga usluga, financijski coaching nekim osobama odgovara, a nekima ne. 

Ukratko, financijski coaching je za osobe koje se žele same brinuti o svojim financijama, ali ne znaju odakle krenuti i/ili imaju određene prepreke na tom putu. To može biti nedostatak nekog specifičnog znanja, nedostatak vremena ili neka specifična životna situacija u kojoj se nalazite.

Isto tako, nije mi u interesu da rezervirate uslugu financijskog coachinga kod mene ako ono šta ja nudim ne odgovara onome što Vama u ovom trenutku treba. Ako se već neko vrijeme bavite svojim financijama, dobro Vam ide i ne trebate vanjsku perspektivu, onda super! Jedan od glavnih ciljeva ovog bloga je pomoći stvoriti što je moguće više baš takvih osoba.

Isto tako, ako želite brzu zaradu, savjete o aktivnom investiranju i/ili špekuliranju, onda ja nisam prava osoba za vas. Jednostavno nisam stručan u tim područjima niti je to u skladu s filozofijom ovog bloga i mojom životnom filozofijom. Ne kažem da u srži ima išta loše u tim pristupima, nego oni jednostavno nisu kompatibilni s ovom uslugom.

 

Također, ne mogu to dovoljno puta ponovit: ja nisam certificirani financijski savjetnik. Financijski coaching je primarno edukacija. Možemo pričati o različitim oblicima investiranja, ali na kraju dana ste sami odgovorni za svoje odluke.

Može se postavit i pitanje odakle mi pravo da nudim ovu uslugu, budući da nemam formalno financijsko obrazovanje. Također, zašto bi baš meni vjerovali s Vašim osjetljivim osobnim i financijskim podacima? To su sve razumljiva i poštena pitanja. 

 

Zašto biste baš meni dali povjerenje?

Kakve veze bivši profesionalni košarkaš ima s osobnim financijama? Odgovor na to pitanje je: prvih 25 godina života baš nikakve. Nakon osvješćivanja koliko toga ne znam u ovom području (kao i prosječni građanin), bacio sam se na intezivno učenje. Sedam godina, deseci knjiga, tisuće sati podcasta i videa te tisuće pročitanih blog postova su bili moja edukacija u tom polju. Pročitajte više o meni ovdje.

Posljednje 3 godine pišem i ovaj blog, koji mi je ukazao na pojedine rupe u znanju i pomogao da “izbrusim” znanje u području osobnih financija u smislu da mogu ponekad kompleksne koncepte objasniti na (nadam se) jednostavan način, lako shvatljiv malom čoviku

Nedavno sam završio i edukaciju za podatkovnog analitičara “Google Data Analytics Professional Certificate” koja mi je još više pomogla u smislu teorijske i praktične analize podataka.

Naravno, nisam najpametniji niti sve znam. Osobne financije i pogotovo investiranje su široka područja, a uz to su još puna nesigurnosti i pripadajućeg rizika. Dobre odluke u financijama (i životu) ne moraju kratkoročno donijeti dobre rezultate. S druge strane, ako konzistentno radimo dobre odluke, značajno povećavamo vjerojatnost dobrih dugoročnih rezultata. To je moja težnja i u privatnom životu i u ovom coachingu.

Dosadašnja iskustva

Recenzije kompletnog coachinga pročitajte ovdje, a 30-minutnog coachinga ovdje.

Prenosim neka od tih iskustava:

Recenzija 5
dino

Ne zaboravite i da nudim garanciju 100% zadovoljstva coachingom u sklopu koje možete dobiti potpuni povrat uplaćenih sredstava (do 30 dana od dana prvog sastanka). Misija mi je uvijek bila (i ostat će) podizanje financijske pismenosti malog čovika na višu razinu te pomoć pri samostalnom upravljanju financijama. Ključno mi je da su obe strane zadovoljne u tom procesu, neovisno o tome jeste li čitatelj bloga i/ili klijent coachinga.

Svi materijali koje sam dosad napravio bili su i ostat će besplatni. Reklame na blogu nisam imao niti ću ih imati, a tek odnedavno mi možete platiti kavu za moj trud, ako to želite. Financijski coaching je jedan od načina kako me možete podržati da nastavim stvarati najbolji mogući sadržaj, zauvijek besplatan.

Za eventualna pitanja, javite mi se slobodno na kontakt ili direktno na toni@tonivitali.com

Ako želite rezervirati uslugu financijskog coachinga, možete to napraviti u trgovini ili klikom na:

Prijavi se za financijski coaching